οι εκπομπές μας

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Ράδιο Βερόνικα είναι επιλεγμένες και σχεδιασμένες με μεράκι, αγάπη και ανιδιοτέλεια προς το καλό ελληνικό τραγούδι, με βάση την διαχρονικότητα την αξία και την ποιότητά του. Δεν έχουν κανενός είδους «συντηρητικό» ακριβώς γιατί δεν περιέχουν τραγούδια και μουσικές με ημερομηνία λήξεως και μαζί με τις υπόλοιπες μουσικές ροές του προγράμματος, σχηματίζουν έναν  μουσικό γαλαξία με ήθος, σεβασμό και ποιότητα.

Η καθημερινή μουσική ροή του Ράδιο Βερόνικα αποτελείται , κατά κύριο λόγο, από μια σειρά ελληνικών τραγουδιών επιλεγμένων με κριτήρια ποιότητας, διαχρονικότητας, δημιουργικής αξίας και ευρύτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε εβδομαδιαία βάση, οι έμπειροι και καταρτισμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε, αναπτύσσουν εκπομπές με θεματικά μουσικά κριτήρια και ανάλογου μουσικού ύφους.

Επιπλέον, αυτή την εποχή επανασχεδιάζεται ο κορμός μιας σειράς εκπομπών μουσικής και λόγου που θα εμπλουτίσουν το ραδιοφωνικό μας πρόγραμμα σε μια συστηματική βάση με αναφορές σε μουσικά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, φιλολογικά και γενικότερα κριτήρια υψηλής αισθητικής πνεύματος και αξιών. Το Radio Veronica φιλοδοξεί και μπορεί να γίνει μια νησίδα ανάδειξης της ποιότητας που διέπει τα πολιτιστικά μας δρώμενα καθώς και ένα βήμα ανάδειξης όλων εκείνων των προσπαθειών που η εποχικότητα και ο βραχύς καταναλωτικός βίος διαφόρων καινοφανών ακουσμάτων φύονται γύρω τους σαν  αγριοζιζάνια αποκρύπτοντας την ανάδειξή τους.

Ειδικότερα , το πρόγραμμά μας περιέχει τις εξής εβδομαδιαίες  εκπομπές :

Κάθε Σάββατο, 13:00-14:00 το μεσημέρι,  η διαδικτυακή συχνότητα του Radio Veronica «βλέπει» αγαπημένα, κλασσικά αλλά και καινούργια, ελληνικά τραγούδια με μια…άλλη ματιά. Ο Θανάσης Κρεμασμένος επιλέγει σύγχρονες προσεγγίσεις κλασσικών ελληνικών τραγουδιών αλλά και καινούργια τραγούδια που αντλούν την έμπνευσή τους απο το παρελθόν της ελληνικής μουσικής.

Με την αρμύρα της θάλασσας  και με το  δελτίο απόπλου καρφιτσωμένο στη γέφυρα του πλοίου της εκπομπής Από λιμάνι σε λιμάνι, κάθε Κυριακή μεσημέρι, από τις 13:00-14:00 , σαλπάρουμε για τις δοξαροστάλαχτες θάλασσες και του καλού νησιώτικου τραγουδιού. Σε μια εποχή που η γνώση, η ανάδειξη  και διατήρηση της παράδοσης είναι έννοιες αναγκαίες περισσότερο από ποτέ, η εκπομπή φέρνει στον ακροατή την αύρα του πελάγου, τις γλυκιές μελωδίες από τα βιολιά και τα λαούτα καθώς και το κέφι , τη ζωντάνια και το φως που λούζει τα νησιά της χώρας μας. Χοροί, τραγούδια, μουσικές, ήθη και έθιμα από τα νησιά μας, σμίγουν αρμονικά και πιασμένα χέρι-χέρι σέρνουν τον χορό της παράδοσης του καλού νησιώτικου τραγουδιού.

"Ο ιστορικός ραδιοσταθμός "Ράδιο Βερόνικα" με την πολύχρονη ραδιοφωνική ιστορία του είναι σήμερα ένα σύγχρονο ελληνικό ραδιόφωνο και κινείται μέσα στα πλαίσια που ορίζει η εποχή μας. Επέστρεψε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Το αγαπημένο μας "Ράδιο Βερόνικα" βρίσκεται στον αέρα του Internet από 26/6/2018!"

created by Infopush